maandag 7 juli 2008

Instituut voor Beeldende, Audiovisuele en MediakunstSam Eggermont (BAM): "Vroeger waren er twee steunpunten: ééntje voor
audiovisuele (IAK), en ééntje voor beeldende kunsten (IBK). Er werd beslist om van beide werkingen één sterk steunpunt te maken. Sinds enkele jaren was de mediakunst reeds in beide werkingen binnengeslopen. Na heel veel lijstjes van namen werd uiteindelijk geopteerd voor BAM. Kort, krachtig én een afkorting waar we voor staan; Instituut voor Beeldende, Audiovisuele en Mediakunst.
Het visuele moest kwaliteit, degelijkheid en aandacht voor de deelsectoren behouden. Het speelse element is belangrijk omdat we op deze wijze de focus steeds kunnen verleggen op de deelsectoren."

Sara De Bondt: "Het logo is er gekomen omdat het voormalige IAK (Instituut voor
Audiovisuele Kunst) en IBK (Instituut voor Beeldende Kunst) samensmolten tot één organisatie, m.n. BAM. In BAM worden de voorheen aparte disciplines van Beeldende, Audiovisuele en Media Kunst samengebracht onder één noemer.
Elke discipline wordt voorgesteld in een cirkel, waarbij BAM dan – zoals in de wiskunde – de verzameling van de drie voorstelt. Het logo is roteerbaar; wanneer één van de disciplines voorrang krijgt staat deze rechtop. Dit beeldmerk is ook de bouwsteen voor de hele identiteit van BAM, waarbij het logo wordt uiteengehaald en gebruikt als speelse, grafische elementen."

Opdrachtgever: BAM (www.bamart.be)
Vormgever: Sara De Bondt (www.saradebondt.com)
Jaar: 2007

Geen opmerkingen: